divendres, 10 de gener del 2014

RESIDUS DE LA GUERRA SIRIANA A TARRAGONA?

S' ha aixecat una certa polseguera sobre la possibilitat que armes químiques sirianes i el seu tractament vagin a parar a Catalunya, quan diferents territoris europeus s' ha negat a tenir-les.
Potser cal estar alerta, ja que si no estem al cas, podem acabar sent un abocador ara de nivell mundial. Coincidim amb el toc d' alerta d' en Xavier Graset (ell és de Vila-seca, si no anem errats) i en deu tenir informació més directa:


I què més?

«No sabem ben bé si Obama sap situar al mapa Constantí, Tarragona o Barberà del Vallès» (sobre el text de Nació Digital).


Tindrem els residus de la guerra de Síria a Tarragona?
 Només cal que penseu que no, perquè sigui que sí. Diversos mitjans van avançar que el periple de les armes químiques que han fet tan de mal a Síria podrien acabar a Catalunya. Si més no el president Obama li podria haver demanat a Rajoy que hi vagin a parar els residus, un cop tractats i reduïts, a Tarragona. A Constantí concretament.

No sabem ben bé si Obama sap situar al mapa Constantí, Tarragona o Barberà del Vallès, on l’empresa GRECAT, Gestió de Residus Especials de Catalunya, també té una seu. És clar que el Google Maps si està afinat pot fer miracles, i vist que Albània no li han  fet cas, què millor que mirar de resituar Espanya al mapa. De fet Rajoy persegueix una cita a la Casa Blanca que l’ajudi a projectar la marca Espanya, i a ell mateix, com ja va fer Aznar en el seu moment amb Bush. Per ser justos, la mateixa informació diu que Rajoy s’hauria negat a acollir aquests residus.

Que ben mirat per l’empresa que hi opta tampoc deu ser res molt diferent al que fan habitualment. Ells tenen l’únic forn rotatiu que hi ha a tot l’Estat per poder tractar certs tipus de residus. L’Organisme per la Prohibició d’Armes Químiques ha preseleccionat un seguit d’empreses europees perquè ho assumissin, i una d’aquestes que ha participa del concurs hauria trucat a GRECAT. Així doncs segons aquestes informacions hi ha com a mínim dues trucades, la d’Obama a Rajoy, i la d’una empresa europea que vol guanyar el concurs a la de Tarragona. Les armes i els residus més perillosos es destrueixen a alta mar, i aquests residus que se suposa que ja no tenen el mateix grau de perill és el que després s’ha d’emmagatzemar.

I de tot aquest seguit de trucades, on queda la trucada a l’alcalde de Tarragona, al de Constantí, al conseller d’Indústria, al president Mas? Les ha traslladat el president Rajoy? Els ho han dit la gent de GRECAT? Qui són els aliats de debò, i què vol dir pesar en el mapa geoestratègic? Tothom està d’acord en què s’eliminin les armes químiques, que posats a fer ja no haurien d’existir ni com a amenaça, i després qui se les menja?

Si Albania no, qui? Bèlgica, Alemanya? Espanya, a Rota, a Cadis, a Catalunya?
I a Catalunya? Tarragona, allà on tenim petroquímica, nuclears, centrals eòliques, de cicle combinat? A canvi de què, d’una foto
?