divendres, 24 de gener del 2014

26 deGENER: 373 ANYS DE LA BATALLA DE MONTJUÏC.

El 26 de gener és una data de no gaire bon record per la major part de catalans i catalanes.
Aquest cap de setmana, la major part de mitjans recordarà l' entrada de l' exèrcit franquista (que en dien "nacional") a Barcelona i la seva "victòria".
Però aquesta mateix data abans havia estat una data positiva històricament per a la història catalana i així ho recordarà aquest diumenge una entitat i uns actes al Castell de Montjuïc:


La batalla de Montjuïc, 373 anys després

Patriotes per la Devolució prepara un acte de commemoració de la victòria catalana aquest diumenge


Aquest diumenge, 26 de gener, el Castell de Montjuïc serà escenari d'un acte en commemoració del 373 aniversari de la batalla de Montjuïc, que va tenir llo l'any 1641 en el marc de la Guerra dels Segadors. L'esdeveniment, organitzat per Patriotes per la Devolució amb la col·laboració de Memorial 1714 i Coronela de Barcelona començarà a dos quarts de dotze del migdia, mentre que a les dotze en punt, la Coronela, milícia gremial de Barcelona, farà entrarà al Pati d'Armes.

La batalla de Montjuïc del 1641 va ser un episodi clau de la Guerra dels Segadors, en la qual un exèrcit combinat francocatalà va rebutjar l'atac de les tropes castellanes de Felip IV en el seu intent de conquerir la capital catalana. La victòria dels defensors va fer recular l'exèrcit espanyol fins a Tarragona, perdent pràcticament la totalitat de territoris conquerits durant el seu avanç cap a Barcelona
.