dissabte, 24 de setembre del 2011

CATALUNYA I ESCÒCIA : PROPOSTES PER UNA ENERGIA VERDA.


Davant del debat que es presenta sobre el futur energètic dels diferents països i davant dels partidaris de les energies renovables i no renovables, tenim un debat històric que marcarà el nostre futur col.lectiu.
L´exemple més clar és una de les primeres decisions que haurà de prendre el Govern espanyol que guanyi les eleccions de novembre: ubicació del cementiri nuclear.

En aquesta situació, ens ha agradat la posició de partits de països que ara no tenen estat propi, potser ells començaran obrint la nova via.Un exemple el cas d´Escòcia i un bon posicionament d´Alternativa Verda al nostre país.

ELS VERDS-ALTERNATIVA VERDA, CELEBRA LES DECLARACIONS DE JIM MATHER (EX-MINISTRE ESCOCÈS) CONTRA L'ENERGIA NUCLEAR

Catalunya com Escòcia, per una energia verda
El partit ecologista Alternativa Verda, formació política integrada dins la coalició independentista SI, celebra les declaracions fetes per Jim Mather, ex ministre d´Empresa, Energia i Turisme del govern d´Alex Salmond contra l'energia nuclear realizadeses en una roda de premsa celebrada el dia 21 de setembre al Parlament. Hi eren presents els diputats de SI, Alfons López Tena, Uriel Beltran i Toni Strubell, i el president d´Alternativa Verda, Santiago Vilanova.

Jim Mather, alt càrrec del Scottish National Party (SNP), va manifestar el rebuig del seu partit a l'energia nuclear, tal i com va quedar acordat en el Parlament escocès el 10 de gener de 2008 per 63 a 58 vots.

Actualment a Escòcia funcionen les centrals nuclears de Hunterston B i Torness, propietat el 100% de British Energy i del tipus AGR (Advanced gas-cooled reactor) que han de deixar de produir electricitat el 2016 i el 2023, respectivament.

Jim Mather va defensar per Escòcia un model energètic desnuclearitzat. "Volem convertir-nos en l'Aràbia Saudita de l'energia verda mitjançant fortes inversions previstes en la eòlica, la maremotriu i la solar", va dir.

L'objectiu polític de SI i d'Alternativa Verda per Catalunya, com Escòcia, és lograr un Estat lliure que gestioni un model energètic desnuclearitzat i totalment autosuficient amb les energies renovables.

- 24/9/2011: El Scottish National Party (SNP) es reafirma en la seva política de no nuclears a Escòcia i es felicita de la decisió presa per l'empresa elèctrica SSE d'abandonar els plans de participar en la construcció de nous reactors a Sellafield, Cumbria, UK.