dissabte, 19 de març del 2011

PROU RACISME: QUE NO ENS MANIPULIN MÉS.


Aquests dies els polítics, els "opinadors" i molts mitjans de comunicació ens han explicat dia sí i dia també que: "a Catalunya una part important de la població pensa que hi ha massa immigració", francament no crec que sigui un fet excepcional tenint en compte les altíssimes xifres d´atur, la manca de feina i especialment el discurs clarament racista d´alguns polítics, tampoc crec que Catalunya sigui especialment racista (les mateixes preguntes de l´enquesta les poden fer als diferents territoris espanyols o francesos i veuran que els responen).

Alguns polítics es dediquen (per allò de la campanya electoral, per allò de marcar territori i "discurs propi", etc) a acusar els immigrants de tots els mals. És evident que hi ha immigrants de tots tipus, no som tant babaus per creure que tots els immigrants s´han de defensar. Però, que no ens manipulin més (especialment polítics del PP i de PxC): els immigrants son responsables del que son, però no son responsables de la ineptitut dels nostres governs ni son els que dirigeixen bancs, economistes i especuladors responsables de la situació de crisi econòmica en que ens trobem. Com deia l´altre dia l´amic Matthew Tree : "Prou Racisme".

Mobilització a Barcelona contra el racisme

Sota el lema 'Diguem prou', SOS Racisme ha organitzat diversos actes per fer visible la campanya contra la xenofòbia

Centenars de persones, a títol individual, i entitats i federacions s'han adherit al manifest de SOS Racisme 'Diguem prou', que ha organitzat per a avui una gran mobilització a Barcelona contra el racisme. A partir de dos quarts de cinc de la tarda hi ha previstos diversos actes al passeig Lluís Companys, que tenen per finalitat de mostrar públicament com n'estan, 'de farts, de discursos de la por i de l'odi' i reclamar 'discursos constructius sobre democràcia inclusiva i convivència'.

L'acte central té lloc a les sis de la tarda, amb les intevencions dels músics Samir Naïr i Gerard Quintana, l'actor Manel Barceló, el jurista i ex-fiscal anticorrupció espanyol Carlos Jiménez Villarejo i la professora d'antropologia Dolores Juliano, i les actuacions de Pau Alabajos, Yacine amb The Oriental Groove, Amparo Sánchez i West Barna. Finalment, l'acte clourà amb el concert de Sabor de Gràcia, 9Son i Che Sudaka.

Fa setmanes que SOS Racisme va engegar la campanya, davant 'l'increment del racisme a tots els àmbits, socials, polítics i legislatius', i alerta de les greus conseqüències que això pot tenir respecte retallades de drets i llibertats.

Entre més motius, denuncia que a l'estat espanyol i a tot Europa hi ha centres d'internament per a estrangers, 'on persones que no han comès cap delicte poden romandre fins a 60 dies retingudes'. Critica que immigrants que des de fa deu anys contribueixen al 50% del creixement econòmic 'són víctimes de la demagògia política', i que 'algú amb un discurs xenòfob reiterat com Xavier Garcia Albiol' encapçali les llistes pel PP a Badalona. En aquest sentit, fa dos dies l'Ajuntament de Badalona va començar la campanya 'Saps què m'han dit?' amb què vol combatre tòpics i rumors sense fonaments, com ara que els immigrants col·lapsen la sanitat pública o que obren quan volen els seus comerços.

La campanya de SOS Racisme ha tingut força presència a la xarxa i avui es trasllada al carrer. Els actes d'aquesta tarda es transmeten en directe per ràdio i televisió i es pot veure a través de la web de Diguem prou.