dilluns, 3 de març del 2014

PUIG ANTICH, EL FRANQUISME I LA TRANSICIÓ.

Aprofitem la data per recordar l' aniversari de l' execució de Salvador Puig Antich, la manca de revisió del cas i d' altres casos per part de la justicia espanyola, la voluntat política del PP per protegir el franquisme, la veritable cara de la inexistent "transición española" i la realitat d' uns familiars que s' han hagut d' acollir a la justícia argentina. Tota una lliçó d´història recent. 

Us pengem un article de S. Cot a Nació Digital que recorda on són els que van redactar i aplicar la justícia en el "cas Puig Antich":    


Van matar Puig Antich per diners

L'aniversari de l'execució de Salvador Puig Antich ha servit per recordar que l'estat espanyol continua protegint els criminals franquistes, als quals se'ls va assegurar total impunitat durant la transició. No es tracta d'un suport implícit, sinó d'una estratègia activíssima que es manifesta constantment amb una obstaculització permanent davant qualsevol demanda de justícia, vingui de l'interior o de l'exterior.

Tanta protecció dels franquistes no s'explicaria sense la continuïtat estricta del nucli dirigent de la dictadura, que s'ha mantingut en el poder en bloc, més enllà de l'evidència successòria Franco-Joan Carles I. A Puig Antich el van assassinar precisament per demostrar que els franquistes estaven disposats a matar a sang freda per conservar el poder sense haver de donar explicacions. I gràcies a aquesta bestialitat, per exemple, el jutge que va redactar la sentència ara continua cobrant del PP com a advocat. Exhibir la seva crueltat va ser la forma d'intimidar la societat.

Quatre dels ministres que van signar la sentència de mort encara són vius i cap d'ells passa gana. El primer, Licinio de la Fuente. ha format part dels consells d'administració del Banco Gallego, Banco Internacional de Comercio, Banco de Granada, Banco Central Hispano Hipotecario, Española de Zinc i Dragados. En l'actualitat continua a la Junta Directiva de l'asseguradora Ibermutuatur. El segon, Antonio Barrera de Irimo, ha ocupat cadires a Edica, Grupo Serna, Corporación Financiera Hispamer i Compañía General de Aguas, així com la presidència de Telefónica i Bull Internacional, a més de la vicepresidència d'Unión Fenosa.

El tercer dels signants és Antonio Carro Martínez, que ha tingut una llarga carrera política dins del PP, essent diputat durant quatre legislatures i un dels barons del PP gallec. I l'últim és José Utrera Molina, sogre de l'actual ministre de Justícia i membre del patronat de la Fundació Francisco Franco. Aquest és el més desvergonyit.


Entre tots ells van matar Salvador Puig Antich. I ho van fer per càrrecs i diners. Són púrria.