diumenge, 1 de setembre del 2013

UN CARRER PER A SAMARANCH A BARCELONA ?

Ja se sap. Els que governen sempre fan una passa en una direcció i una altra en direcció contrària. Suposem que ho fan per això que en diuen "acontentar tothom".
Ara ens proposen dedicar un carrer al reconegut feixista (ell mateix sempre ho va dir) J.A. Samaranch a Barcelona.
Fa uns dies es va dedicar una plaça a V.A. Ballester a Barcelona (cosa que ens va alegrar i ho vam dir en aquest bloc), però si el carrer a Samaranch és "per compensar" o fer la balança no hi estem gens d' acord.
No es pot comparar als dos personatges en cap moment:
Ballester va servir Barcelona i Catalunya en el Foment Autonomista Català, el la creació de la revista "La Reixa", en l' Associació Protectora de l' Ensenyament Catalana, va fundar la revista "La Tralla", membre de l' Associació Nacionalista Catalana, membre del sindicat CADCI, de la Unió Catalanista, va participar en la Fundació de l' Escola Mossèn Cinto (de la qual va ser president), membre del Comitè Pro Catalunya i darrer President de la Unió Catalanista (associació on es podien trobar diverses maneres de pensar, fins i tot socialistes), a més va ser el creador de l' estelada i va participar com articulista a les revistes "Ressorgiment" de Buenos Aires i "Nova Catalunya" de l' Havana.

Recordem els "mèrits històrics" d' en Ballester perquè la gran majoria der catalans/es desconeixem la nostra pròpia història.
Els merits d' en Samaranch ja els coneixeu (les olimpiades a Barcelona i el servei al "Caudillo" des de l' esport). El PP és el seu valedor.  

 Un carrer per a Samaranch?

Samaranch (al centre) saludant als cabdills del règim amb el gest del feixisme a Barcelona

Mentre molts ajuntaments de Catalunya eliminen del seu nomenclàtor els noms de notoris col·laboradors del regim feixista del general Franco, l'Ajuntament de Barcelona és a punt de fer el camí invers: dedicar l'actual avinguda de l'Estadi, a Montjuïc, al reconegut falangista Juan Antonio Samaranch.

Barceloní de naixement, Samaranch va fer carrera política a l'ombra del general Franco, arribant a ser procurador en Corts i delegat nacional d'Educació Física i Esports. Posteriorment i sense renunciar mai a la seva vinculació amb la dictadura, Samaranch va ser president del Comitè Olímpic Internacional. Durant aquella presidència es van celebrar els Jocs Olímpics de Catalunya.

Segons ha avançat La Vanguardia, l'ajuntament ha engegat el procés per incloure'l al nomenclàtor a partir d'una petició del grup municipal del Partit Popular, feta a finals del 2012. Actualment, el Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona ja porta el nom de Samaranch en record per la seva actuació en l'àmbit esportiu.

Oposició d'ICV-EUiA

El president del grup municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha alertat aquest mateix divendres que farà “tot el possible per impedir” el canvi de nom de l'avinguda de l'Estadi, ja que es tracta d'un "destacat franquista" i ha assegurat que, en cas que la iniciativa prosperi “el compromís ferm d’ICV-EUiA" serà "suprimir-ho de forma immediata quan tornem a governar”.