dijous, 12 de setembre del 2013

11 DE SETEMBRE PER IMAGINAR EL FUTUR.

Ahir va ser una Diada molt representativa del sentiment majoritari de la gent d' aquest país, la de l' any passat també.
Qui no ho vulgui veure, té un veritable problema. Ja se sap; el pijor cec és el que no hi vol veure.
Nosaltres no afegirem cap comenatri més, les imatges parlen soles.

Afegim només un article de l' escriptora Isabel-Clara Simó:

 Imagineu

Isabel-Clara Simó
Imagineu... Imagineu que mai més hem de justificar la supervivència o l'ús de la nostra llengua. Imagineu que la política energètica és cosa nostra. Imagineu que la política immigratòria la decidim nosaltres. Imagineu que els nostres impostos es dediquen només a nosaltres mateixos. Imagineu que les carreteres, els trens, els peatges els controlem nosaltres i hi aboquem, no els interessos dels nostres veïns, sinó els nostres. Imagineu que els nostres ports només els regim nosaltres. Imagineu que nosaltres decidim les pensions dels nostres vells, l'atenció a la infància i la protecció dels febles. Imagineu que la nostra agricultura la podem negociar directament amb la Unió Europea. Imagineu que les universitats, les beques i la recerca depenen de nosaltres, sense ingerències. Imagineu que la sanitat, la famosa sanitat catalana, ja no ha de retre comptes a ningú. Imagineu que podem dedicar tots els esforços a salvar la nostra moribunda llengua i que mai més els analfabets hi ficaran el nas. Imagineu que les dones catalanes no estaran mai més sotmeses a les creences religioses del ministre espanyol de torn. Imagineu que no hi ha –mai més, mai més– un delegado/a del gobierno aixecant banderes i presidint actes feixistes. Imagineu que tindrem prou recursos per sortir d'una crisi que no hem creat. Imagineu que podrem construir més hospitals, més escoles, i tenir pensions més dignes i evitar que ni un sol nen català, sigui quin sigui el seu origen, passi mai més gana. I imagineu que tenim una Constitució Catalana. I la bandera a les Nacions Unides i a la Unió Europea.
No, no serà l'arcàdia feliç. Potser votarem governs que ens decebran. Potser hi haurà mesures que trobarem desencertades i contra les quals protestarem. Potser hi haurà interessos espuris que malmetin el nostre paisatge o bancs malalts d'ambició desbordada. Però ara imagineu que els nostres esportistes no es desgastaran per seleccions alienes. O que l'estalvi català, les caixes, no serviran les pretensions faraòniques de Florentino. No serà l'arcàdia feliç. Però serem lliures. I ningú mai s'ha penedit d'aconseguir la seva llibertat.

* Article publicat al diari El Punt Avui