dijous, 29 d’agost del 2013

8 ANTI-TAURINS FERITS A FRANÇA

Sembla que a França hi ha ganes de defensar les "corridas de toros", i els interessos empresarials de les places s´hi abonen.
No estarem mai d' acord en que la tortura a una persona o a un animal sigui "cultura" (com diuen els dirigents polítics espanyols), però menys encara que sigui un espectacle.

Abans de passar a la noticia dels toros, i en un altre ordre de coses, us volem fer una recomanació: va bé llegir un article des de la Catalunya del Nord que escriu  Marta Serra amb el títol Què ens convé als catalans?No podem parlar pels ciutadans de la Catalunya del Nord (els que vivim al sud), els hem d' escoltar i veure què ens convé a tots plegats (sense interferències). L´article el podeu llegir a Vilaweb.

Tornant al tema dels toros, ens declarem totalment solidaris amb els 8 ferits a l' Aquitània francesa:



Ferits vuit antitaurins a França quan volien impedir una corrida


Els estira-i-arronses entre taurins i animalistes que es viu a França es va cobrar dissabte vuit víctimes, una de les quals de gravetat, a la localitat gascona de Rion-des-Landes, a Aquitània. Una setantena d'antitaurins van envair la plaça de braus de la ciutat, que van ser desallotjats pels gendarmes. Durant l'escaramussa, "un dels responsables de la plaça els va colpejar i n'ha deixat a un en un coma induït a l'hospital de Burdeus", explica Jean-Pierre Garrigues, president del Comitè Antitaurí.

Els defensors dels animals van instal·lar-se al centre de la plaça i es van encadenar amb els braços. Durant el desallotjament dut a terme pels gendarmes, activista a activista, tan els uns com els altres van evitar fer ús de la força. Tot amb tot, durant els aldarulls posteriors, els protaurins haurien agredit als manifestants, segons el testimoni d'aquests, i n'haurien ferit vuit, un d'ells de gravetat.