divendres, 13 d’abril del 2012

RASQUERA ENFRONT LA HIPOCRESIA MEDIÀTICA .


La hipocresia dels "nostres" governants és infinita.
És tant infinita que Rasquera (un petit poble de la Ribera d´Ebre)no existia fins ara. A Rasquera han passat moltes coses aquests darrers anys (com a tot arreu): han hagut de patir l´enfonsament del sector agrícola i del sector ramader, la instal.lació de centrals nuclears, el perill de transvassaments del riu Ebre, els incendis forestals, les sequeres etc. etc. Però Rasquera no existia per a cap mitjà de comunicació "estatal". Patien sols.

Ara que impulsen una plantació de marihuana per a l´Associació Cannàbica Barcelonesa, Rasquera ha començat a sortir a tots els mitjans catalans, espanyols i internacionals (fins i tot al "Financial Times").
Hem arribat a ser tant hipòcrites que és més important si es planta o no marihuana que el perill de tenir dues centrals nuclears a uns 30 km del poble o de rebre l´impacte d´una crisi que ha colpejat fort sobre el sector primari.

Actitut hipòcrita també la d´obrir "diligències". Poden ser tot l´ajustades que es vulgui judicialment, però denota que no han entés res des de l´aparell político-judicial.
Aquest poble ha buscat una sortida a una crisi que ens afecta a tots. No han demanat almoina, ni subvencions, han fet un projecte i intenten tirar-lo endavant. I a més van organitzar un referèndum (aquella paraula maleïda que és fins i tot anticonstitucional) i l´han guanyat, però no amb prou percentatge.
Però també cal pensar a quants polítics (fins i tot internacionals) els agradaria saber que els seus projectes tindrien el suport d´un 56 % de la seva població. No cal anar gaire lluny molts dels nostres governants tenen un suport de la meitat d´aquest percentatge.

Trist, molt trist el que ha passat a Rasquera. I no ho dic pels rasquerans (han estat a l´alçada de les circumstàncies), sinó de diferents sectors (polític, judicial, mitjans de comunicació, etc.) que han intentat convertir el tema en una atracció, però sempre deixant clara la seva posició hipòcrita: " a Rasquera ho tindran difícil".

Caldria que tots plegats gastessin tanta energia quan els rasquerans demanen que tanquin les centrals nuclears, que no es mercadegi amb l´aigua del riu o senzillament que puguin viure en el seu poble i no hagin de marxar.

Us pengem una noticia breu emesa fa uns minuts pel diari El País. Ara Rasquera ja existeix a La Vanguardia, però fins i tot existeix a El País, La Razón o l´ABC d´Espanya (mentre duri la marihuana, després tornaran a ser invisibles).

"El Ayuntamiento de Rasquera (Tarragona) lo tendrá difícil para llevar adelante su proyecto de impulsar una plantación de marihuana a gran escala para la Asociación Cannábica Barcelonesa de Autoconsumo (ABCDA).

Según han confirmado fuentes de la delegación del Gobierno en Barcelona, el juzgado contencioso administrativo número 1 de Tarragona ha admitido a trámite un recurso presentado por la Abogacía del Estado, dependiente del Ministerio de Justicia, para frenar iniciativa. El Gobierno presentó el recurso el pasado 30 de marzo contra el acuerdo del pleno del Ayuntamiento de Rasquera, en el que se aprobó ceder terrenos de la localidad para plantar cannabis a gran escala. Este proyecto se enmarca dentro de un plan anticrisis del Consistorio que pretende sanear las cuentas municipales. ABCDA pagaría 1,3 millones en dos años por el cultivo de cannabis. El pleno del Ayuntamiento de Rasquera lo aprobó el pasado 29 de febrero con los votos de los cuatro concejales del equipo de gobierno, ligados entonces a ERC. En cambio, los tres regidores de la oposición, de Convergència i Unió, se rechazaron la iniciativa.

La Físcalía de Tarragona, en paralelo, también abrió diligencias informativas. Según confirma el fiscal jefe de Tarragona, Xavier Jou, el Ayuntamiento de Rasquera les facilitó copias de acuerdos, expedientes y documentación, pero esta semana han pedido más información. “Lo hemos estado analizando, y hemos solicitado más aclaramientos”, ha afirmado este viernes Jou.

Los vecinos de Rasquera celebraron una consulta popular vinculante este martes para aprobar el polémico plan anticrisis. Un 56% de la población dió luz verde a la plantación de marihuana a gran escala en la localidad".