dimecres, 1 de desembre del 2010

TONI STRUBELL (S.I.) DENUNCIA LA SUBVENCIÓ A ENDESA


Després de les eleccions al Parlament de Catalunya, ens trobem amb un canvi de govern, d´oposició i un nou partit que entra. Les conseqüències d´aquests resultats electorals les anirem veient poc a poc (concrecions ( o inconcrecions) polítiques del partit guanyador, intenció de refer la línia política dels partits perdedors, canvis de dirigents, etc.
Ja ho anirem veient, la sortida a la situació econòmica ha de ser una prioritat, però no una excusa.
De moment destaquem una intervenció del nou electe de Girona pel nou partit SI, Toni Strubell, NO HI HA GAIRES PERSONES QUE S´ENFRONTIN A LES GRANS MULTINACIONALS ENERGÈTIQUES i això gairebé sense descans després de la campanya.
Els animem a que segueixin en aquesta línia: Un altre model energètic és possible.

30/11/2010 17:50
El diputat electe de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a Girona demana a la Generalitat de Catalunya que deixi de jugar amb els diners dels catalans i enriquir gratuïtament empreses espanyoles que presten un servei pèssim a les comarques gironines.

El diputat electe de SI per Girona, Toni Strubell, ha denunciat avui que el conseller en funcions Joaquim Nadal hagi concedit una subvenció a l'empresa privada de capital espanyol Endesa del mateix import que la multa imposada per la Generalitat arran dels efectes provocats a les comarques gironines per la nevada del passat mes de març.

Segons Strubell “el Govern ha aprovat concedir a Endesa Distribución Eléctrica una subvenció de 6 milions d'euros per al finançament de les obres corresponents als plans de millora de la qualitat del subministrament elèctric i de control de la tensió” mentre que aquesta mateixa empresa “afronta una multa de 6 milions d'euros per la gestió que l'empresa va fer de la informació i la comunicació per l'apagada, que va patir sobretot la demarcació de Girona, com a conseqüència de la nevada del 8 de març”.

Strubell recorda que el procés sancionador iniciat a l'agost pel Departament d'Economia i Finances de la Generalitat contra Endesa “descartava però que l'apagada es produís per falta de manteniment en el sistema” i què, per tant, acordar una subvenció “per a plans de millora de la qualitat del subministrament elèctric” significa que o bé el govern va mentir a l'agost o menteix ara.

Per tot això, Strubell demana a la Generalitat de Catalunya que retiri aquesta subvenció immediatament i que deixi de jugar amb els diners dels catalans i enriquir gratuïtament empreses madrilenyes que presten un servei pèssim a les comarques gironines. Així mateix, demana al president en funcions, José Montilla, que cessi amb caràcter d'urgència el conseller Nadal per aquesta presa de pèl als contribuents.