dilluns, 14 de desembre del 2009

CONSULTES A CATALUNYA.: BONA ACOLLIDA INTERNACIONAL, NEGATIVA ACOLLIDA ESPANYOLA

Sempre hem defensat i defensarem el dret a decidir el seu futur al Sàhara Occidental, i sempre hem defensat i defensarem el dret a decidir de qualsevol poble i evidentment també el nostre.
No entenem els "progres" espanyols d´una enganyosa "esquerra" que son capaços de fer manifestos pel Sàhara Occ. i no gosen obrir la boca davant de cap tema del nostre país.
En aquest bloc no hem entrat de ple en aquest tema, però no podem passar per alt la bona acollida de la premsa internacional, dels observadors internacionals i dels periodistes estrangers sobre el tema de les consultes catalanes i en canvi la valoració exageradament negativa de la premsa espanyola.
A aquestes alçades no han entés que vol dir una consulta i perquè es fa una consulta, tampoc entenen que vol dir demanar l´opinió a la població i que és democràcia.
Aquí us deixem un article sobre la premsa espanyola:


Malgrat la bona acollida que ha tingut l'afer de les consultes a la premsa internacional, ocupant destacades posicions en mitjans com Le Monde, BBC, CNN o Financial Times, la premsa espanyola ha fet una valoració negativa i catastrofista de les consultes independentistes que aquest diumenge han mobilitzat 165 pobles del Principat.

Els mitjans espanyols s'han agafat a les dades de participació (al voltant del 30%) com a eix argumental per no donar crèdit a la causa catalana, malgrat que cap dels mitjans s'ha parat a comparar els resultats amb altres comicis recents, ni enlloc es comenta que els referèndums populars s'han tirat endavant sense el suport econòmic i logístic de les institucions.

També són diversos els mitjans que parlen sense cap problema de 'consultes il•legals', tot i que en cap cas expliquen quina és la il•legalitat comesa.

El País - La participación en las consultas sobre la independencia en Cataluña roza el 30%

El Mundo - La participación en las consultas soberanistas apenas alcanza el 30%

ABC - La participación independentista en Cataluña roza el 30%

La Razon - Las consultas independentistas no movilizan ni al 30% de los catalanes

Libertad Digital - Fracaso estrepitoso del nacionalismo catalán en su desafío independentista

Factual - La encuesta independentista no alcanzará el 30 por ciento de participación

Tanta visceralitat espanyola només pot voler dir una cosa: que les consultes han estat un èxit i Espanya comença a témer que un dia la seva gallina dels ous d'or s'independitzi.