dijous, 3 de desembre del 2009

AMINETU HAIDAR: LA DIGNITAT DEL SAHARA OCCIDENTAL


En aquests moments Aminetu Haidar ha arribat a ser un símbol de la dignitat del Saàhara Occidental, ella no és la única lluitadora, darrera d´ella , abans d´ella i després d´ella hi ha centenars i milers de sahrauís que han moert, han estat empresonats o han patit repressió continuada per part d´un govern marroquí que va ocupar il.legalment el sahara Occidental amb la connivència espanyola.

Aquest govern marroquí actual és el mateix que fa trenta anys (antidemocràtic, monarquic, racista i policial), però fa uns anys li van canviar la cara i van permetre algunes "apertures" i fins i tot es van alliberar alguns presos (només alguns i socials, no polítics, no fos cas que s´enredi la troca). També es permeten posar als metros de les ciutats catalanes i espanyoles anuncis perque vagis a fer turisme al Marroc, dient que "hay paises que engrandecen el alma". Potser "engrandecen el alma" però cal acabar la frase i dir que "encarcelan periodistas y opositores políticos". NO CAL SER TAN HIPÒCRITES.

El rei marroquí continua sent una de les deu fortunes més grans del món musulmà i l´unica fortuna que no ha estat tocat per la "crisi", aquest any la seva fortuna s´ha vist incrementada, malgrat que el llindar de pobresa ha augmentat entre els seus súbdits marroquins. QUINA VERGONYA.
De la "descolonització" del Saàhara (veritable tema referent de com no s´ha de fer una descolonització) no cal ni parlar-ne. La Història jutjarà degudament als espanyols i als marroquins.

L´Aminetu s´ha entossudit a retornar la dignitat als sahrauís i ha tornat a internacionalitzar el tema, malgrat el rei milionari i malgrat Moratinos.
A veure si, en compte de pressionar l´Aminetu, el govern espanyol i l´ONU es posen d´una vegada a fer complir les múltiples ressolucions de l´ONU per fer una descolonització real del Sàhara i un referèndum com es va acordar internacionalment.

SUPORT TOTAL A L´AMINETU QUE TÉ LA DIGNITAT DE LLUITAR PEL SEU POBLE.

Aquí us pengem les seves declaracions, pensem que no es pot dir més clar:

“Quiero solamente transmitir un mensaje claro al Señor Moratinos: que yo, Aminetu Haidar, nunca he estado bajo presión y nunca lo estaré, yo soy siempre independiente.
Son mis convicciones y mi conciencia quienes me dictan lo que tengo que hacer, ni la Plataforma, ni el Frente Polisario, ni Marruecos, ni Estados Unidos, ni Moratinos, ni nadie.

Soy muy consciente de lo que estoy haciendo, de esta batalla. Y punto.
Es una maniobra de parte del Gobierno español para dilatar el camino claro de lo que es una violación clara de los Derechos Humanos, del Derecho Internacional, del Pacto Internacional de Derechos Civiles y Políticos y, sobre todo, del artículo 12. Además, es una violación clara de la Ley española.
Entonces, la Plataforma está aquí apoyándome, como todo el mundo a nivel de España e internacionalmente, y no para presionarme.

Lo que está haciendo ahora el Gobierno español es, en vez de presionar a Marruecos, presionarme a mí. Está presionando a la Plataforma y al Frente Polisario, está haciendo chantaje a todo un pueblo, al Pueblo Saharaui”.