dissabte, 23 de novembre del 2013

CIUTADANS I FUSTER-FABRA.

Hi ha alguna cosa poc clara en aquest ascens d' un partit polític anomenat "ciutadans". No s' havia donat mai tant suport a un partit petit que comença la seva singladura fa poc anys.
Estrany el suport mediàtic que reben i les enquestes sempre els han estat favorables (des del començament) i amb un suport mediàtic evident (especialment des de la premsa de Madrid).
No és estrany que diguin que aspiren a Governar Catalunya, essent la cinquena força a Catalunya.
I encara més estrany el suport generalitzat de diferents indrets polítics, fins i tot comptant entre els seus adeptes l' advocat Fuster-Fabra (tot un personatge de la dreta espanyola, que havia defensat militars acusats).

Fuster-Fabra, l'advocat de la ultradreta, intervé en la presentació de la plataforma estatal de Ciutadans

Movimiento Ciudadano s'ha presentat avui a Barcelona amb Rivera, Girauta, Espada, Asunción i l'advocat de quatre mossos dels nou encausats pel cas Raval


  • El Palau de Congressos de Barcelona era el punt de reunió al matí per a l'acte de presentació de la nova plataforma d'àmbit espanyol d'Albert Rivera, Movimiento Ciudadano. Aquesta marca es va presentar a Madrid a mitjan octubre amb Rivera, Antonio Asunción i Juan Carlos Girauta de protagonistes. Avui tocava la presentació a Barcelona, que ha comptatamb les intervencions de Rivera, Girauta, Asunción, Arcadi Espada i José María Fuster-Fabra, l'advocat de la ultradreta --ex-militant de Fuerza Nueva-- que defensa quatre mossos dels nou que hi ha encausats pel cas del Raval.
  • La plataforma espanyola de Rivera defensa la necessitat de vertebrar 'un projecte comú espanyol que miri cap al futur sense perjudicis' i que 'tanqui el capítol de les dues Espanyes i de les lluites territorials'. Denuncia que els partits tradicionals estan 'taponats' i tenen greus deficiències de democràcia interna: 'Creiem que moviments civils com aquest poden aconseguir pressionar i canviar les coses.'

L'ex-ministre socialista Asunción va assegurar en la presentació a Madrid que la plataforma havia de ser 'un revulsiu perquè els partits s'obrin' i per recuperar la credibilitat del sistema política. Un criteri compartit per Juan Carlos Girauta, que va criticar que el sistema polític actual es basés en la representació territorial i les formacions nacionalistes tinguessin el poder de decantar la majoria parlamentària.

El moviment aposta per una reforma de la constitució espanyola i un nou pacte per a l'educació, però deixa clar que malgrat les actualitzacions de la carta magna espanyola, aquesta ha de continuar essent el 'marc i garantia dels nostres drets i llibertats'. 'Tot canvi és possible des de la constitució, i cap canvi és democràtic fora d'ella, perquè en un estat de dret, el que és legítim és el que és legal'. També vol 'enterrar definitivament l'etapa de les dues espanyoles i de la lluita territorial'.