dimarts, 12 d’abril del 2011

FUKUSHIMA: ELS INTENTS DE MINIMITZAR TOPEN AMB LA REALITAT.


Tot just el mateix dia que la TV catalana entrevistava a un catedràtic de la UPC per a "confirmar" que no hi ha cap persona morta directament per l´altíssima contaminació radioactiva de l´àrea de Fukushima, sortia a les agències internacionals aquesta noticia sobre la pujada a nivell 7 de l´escala de l´AIEA.

El que continuen sense dir amb claretat és que els afectats per la radioactivitat van morint lentament fins i tot molts anys després. I encara és més incomprensible l´afirmació rotunda del catedràtic de que no hi haurà morts produides directament per l´accident nuclear. Qui pot afirmar això en aquests moments ? A nosaltres ens sembla que ningú.

I aquí teniu la noticia internacional on els mateixos dirigents japonesos pugen la gravetat de Fukushima al nivell 7:

Puja a nivell 7 la gravetat de l'incident a la planta nuclear

El Japó ha pujat fins a nivell 7 la gravetat de l'incident a la planta nuclear de Fukushima, el pitjor de l'escala d'avaluació, equiparant-lo amb el pitjor desastre nuclear de la història, el de Txernòbil, a Ucraïna, el 1986. L'agència nuclear japonesa ho ha decidit per l'alt nivell de radiació emesa, que ja seria un 10% de la que va alliberar Txernòbil. Un nivell d'incident 7 implica un vessament de radioactivitat major amb efectes generalitzats sobre la salut i el medi ambient, mentre que un nivell 5, el que hi havia fins ara, és una emissió de material radioactiu limitada segons l'escala de l'AIEA