diumenge, 10 d’octubre del 2010

GREEN PEACE ES REUNEIX AMB ELS PARTITS POLÍTICS


Aquests dies l´organització ecologista es va reunir amb alguns partits polítics, amb els que es va tractar especialment el tema del futur energètic que volem els catalans i catalanes.
Hi va haver bon ambient en la trobada amb IC-EUiA i ERC. També va anar força bé la reunió amb Solidaritat Catalana (SI)i amb Els Verds- Alternativa Verda.
Us posem una noticia breu d´aquesta tercera trobada, que no ha sortit tant als mitjans de comunicació.
Cal anar parlant d´un futur replantejament energètic a Catalunya i que els catalans i catalanes puguem decidir nosaltres sols.

Greenpeace s’ha reunit amb Solidaritat Catalana per la Independència en el marc de les entrevistes previstes per l’organització ecologista amb els diferents partits polítics que es presenten a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

La delegada a Catalunya de Greenpeace, Anna Rosa Martínez, s'ha reunit amb els responsables de Relacions Externes de Solidaritat Catalana per la Independència, i amb Santiago Vilanova i Pep Puig, portaveus d'Els Verds-Alternativa Verda i responsables de la sectorial d’energia i medi ambient de Solidaritat Catalana per la Independència. El motiu ha estat la presentació per part de Greenpeace a SI del seu "Compromís per una Catalunya renovable i eficient".

Aquest mateix dimarts 28 de setembre Solidaritat Catalana per la Independència signava la seva oposició, al municipi de Mora d’Ebre, al Cementiri Nuclear Centralitzat (MTC) que promou el Ministeri d'Indústria de l’Estat espanyol a Ascó i la seva posició a votar sí a cadascuna de les mesures 'per blindar-nos front a les invasions competencials espanyoles'.

Entre els temes analitzats s'ha valorat la conveniència d'un model energètic que permeti a Catalunya declarar-se un Estat independent en el marc de la Unió Europea. SI ha manifestat a la representant de Greenpeace que en el moment que Catalunya esdevingui un Estat fomentarà un debat sincer i democràtic sobre el model energètic; per la seva banda, Els Verds-Alternativa Verda, tenen la voluntat de promoure una consulta democràtica perquè el poble català pugui decidir o no el tancament definitiu de les centrals atòmiques d'Ascó I i II i Vandellòs II.