dijous, 23 de juliol del 2009

NOU INCIDENT NUCLEAR A ASCÓ


No és nou que hi hagi "incidents sense importància" (segons diuen com sempre les fonts oficials)a les centrals catalanes i estatals.

Fa uns mesos hi va haver un accident d´un treballador a Vandellòs, a Ascó des de l´any passat hi ha hagut molts "incidents sense importància" (inclosa la "petita fuita de partícules radiactives" a Ascó), també sense importància mentre es continuaven fent visites guiades a Escoles de Primària i Secundària fins que els mateixos pares van haver de denunciar la Central Nuclear.

Els "incidents sense importància" han estat molts, tants que hem estat gairebé un mes sense funcionar cap de les tres Centrals Nuclears catalanes.
I no ens ha passat res. No hem hagut d´anar a comprar espelmes i llums d´oli, no hem hagut d´anar a rentar la roba a mà, ni ens hem perdut la tele-escombreria diària.
Potser ens ho hauriem de replantejar.

L´energia nuclear no és gaire important percentualment amb el total de producció energètica. És prescindible i no tenim cap necessitat de tenir un perill permament a les nostres comarques.

Les grans empreses energètiques han previst que hi ha h´haver una retallada en despeses, això voldrà dir que treballaran persones amb més poca formació, però més barates ? Compte amb l´orientació d´ENDESA i compte també amb els "errors humans".

Noticia de Vilaweb d´ahir.


Endesa atribueix a un error humà l'aturada d'Ascó I
S'havia tornat a connectar ahir a la xarxa elèctrica després de romandre tancada durant dos mesos
La companyia elèctrica Endesa, titular de la central nuclear d'Ascó I (Ribera d'Ebre) ha anunciat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que l'aturada imprevista d'avui havia estat causada per un 'error humà', segons el CSN (pdf). La central s'ha aturat, de manera indefinida i no programada, després d'haver-se connectat ahir de nou a la xarxa elèctrica. L'incident ha estat classificat a nivell zero en l'escala internacional de successos nuclears.

Enllaç notícia sencera: http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3612340