dissabte, 28 d’octubre del 2017

REPÚBLICA DE CATALUNYA I UN VIRREI (VIRREINA).

Ens hem anat trobant, en un camí difícil, amb un trajecte que ha acabat la seva primera etapa amb una proclamació d' una nova República. Fita històrica. S' estigui d' acord o no amb la independència.
Per tant, ara començarà una segona etapa del projecte, en termes històrics, per veure els objectius, el desplegament de les lleis catalanes de la nova república i el compromís de la població.

Per part del Govern espanyol, voldrà imposar la seva legalitat, amb dificultats. Potser el més sobtant històricament és que designin una virreina per governar Catalunya, en la distància (mental i física), com en els antics imperis. Esperem que no sigui com amb el Conde-Duque de Olivares.

Benvinguda República. Per l' altra part, designació de Virreina.   


  Soraya Sáenz de Santamaría és, segons la legalitat espanyola, la nova "presidenta" de la Generalitat. I és que Mariano Rajoy ha delegat en la seva número 2 les funcions i competències de la presidència catalana arran de l'aplicació de l'article 155. Així ho ha recollit de matinada el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).
Tot i que en l'article 3 s'especifica que Rajoy, en qualitat de president del govern espanyol, "assumeix les funcions i competències" que corresponen al president de la Generalitat de Catalunya, no assumirà directament aquestes funcions, sinó que les delegarà en la vicepresidenta espanyola.