dissabte, 8 de novembre del 2014

BORJA DE RIQUER I LES ANTERIORS CONSULTES CATALANES.

Aprofitant les votacions de demà diumenge i aprofitant el ressò internacional del tema, recordem una cosa que va relatar de forma adequada l' historiador Borja de Riquer en relació a altres consultes catalanes durant la nostra història recent.
No estem fent res de nou, només seguir la història d' una manera adequada:


La lliçó magistral de Borja de Riquer sobre les anteriors consultes catalanes

Al programa 'Divendres', l'historiador va explicar tot de moments semblants al procés actual del segle passat.

El programa 'Divendres' de les tardes a TV3, conduït per Xavi Coral, va convidar dijous l'historiador Borja de Riquer perquè repassés, a pocs dies de la consulta del 9-N, moments semblants als actuals en la història de Catalunya. I en va trobar força, el segle passat, en forma de referèndums, mobilitzacions ciutadanes i municipalistes, eleccions quasi plebiscitàries, reaccions de Madrid i discursos que, un segle després, sonen de plena actualitat.
La lliçó magistral de Riquer, que va responent les preguntes del periodista Tian Riba, parla dels processos de mobilització ciutadana, política i municipalista en favor de la Mancomunitat de Catalunya i dels estatuts d'autonomia al llarg del segle XX, a més de les eleccions quasi plebiscitàries del 1907 amb l'experiència reeixida de la Solidaritat Catalana.