dissabte, 6 de juliol del 2013

QUE NO ENS MANIPULIN: TOTS SABEM QUI EREN I QUI SÓN ELS FEIXISTES.

Bé, finalment sembla que l' homenatge a Vicenç Albert Ballester a Barcelona va endavant.
Us pengem la noticia tal com la treia avui Nació Digital, dóna algun detall més de les votacions i de la posició del PP.
Quina llàstima que els "peperos" considerin Estat Català un partit nazi i en canvi alguns càrrecs del PP segueixin considerant Franco com "un heroi" i Onésimo Redondo, Serrano Súñer i altres glories feixistes amb dret a reconeixements públics.
Tots sabem qui són feixistes (el vocabulari se l' atorgaven ells mateixos durant dècades), i no cal que ens venguin la moto de fotos d´Estat Català totalment descontextualitzades.
Que poca història saben els del PP i quanta manipulació projecten. Nosaltres no hem trobat mai (en arxius) cap membre de la CEDA ni de Falange Española mort als camps de concentració nazis i, en canvi, membres d' Estat Català sí que en consten. No hi ha cap comparació possible (ni històricament ni de cap mena).

Compte amb les manipulacions històriques del PP, en saben, hi estan habituats i tenen molts mitjans de comunicació que els "riuen les gràcies".
     

El creador de l'estelada tindrà una placeta dedicada a Barcelona

El PP s'oposa a homenatjar Vicenç Albert Ballester barrejant la bandera independentista amb el nazisme i "actituds paramilitars"


Una parella, a punt d'entrar al Concert per la Llibertat onejant una estelada. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.

El ple del districte de Ciutat Vella de Barcelona va aprovar ahir que es dediqui una plaça al creador de l'estelada, Vicenç Albert Ballester, situada entre el carrer del Comerç i el passeig de Lluís Companys, un espai conegut actualment amb el nom genèric de "placeta del Comerç". La moció va comptar amb els vots a favor de CiU, que presentava la proposta, ICV-EUiA i Unitat per Barcelona. El PP va criticar durament la decisió per interpretar que l'estelada havia estat l'emblema d'Estat català, una formació que va acusar de "nazi" i "amb actituds paramilitars".

Mostrant una sèrie de fotocòpies en què es veia una milícia de les Joventuts d'Estat Català de l'època de la República desfilant amb l'estelada, Villagrasa va interpretar que l'estelada és un símbol nazi. Davant d'aquesta comparativa, la regidora convergent Mercè Homs, que havia presentat la proposta, va respondre, visiblement contrariada: "Els únics feixistes que han existit aquí van voler aniquilar el nostre país, van voler silenciar la nostra llengua i van voler fer desaparèixer els nostres símbols. I tothom sap qui són."

Homs, que va acusar el PP de "manipular la història", va recordar també que l'Ajuntament de Barcelona ja havia valorat d'incloure Ballester en el nomenclàtor de la ciutat l'any 1938, però que l'entrada de les tropes franquistes el 1939 ho va estroncar.

El PSC també va votar en contra de la moció, argumentant que el lloc escollit pel consistori no era l'adient, i reivindicant que Pasqual Maragall ja havia recuperat la proposta de la República, sense que el projecte mai no s'acabés de materialitzar.

"Es corregeix l'anomalia"

Els promotors de la iniciativa, la Comissió 100 anys d'estelada, ressalten que Vicenç Albert Ballester "és, ara per ara, molt poc conegut en proporció a la popularitat de l'estelada", i sostenen que iniciatives com aquesta "corregeixen l'anomalia".

Vic (Osona) ja va aprovar el 2009 dedicar una plaça a Ballester, situada a l'Ateneu la Central , iniciativa que va ser seguida també per Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès).



Mostra un mapa més g