dimecres, 15 de febrer del 2012

UN PP AMB LA CARA MÉS NACIONALISTA ESPANYOLA.

Avui s´ha confirmat allò que molts havien pronosticat: l´aprovació de pressupostos amb l´abstenció del PP.
I que no ens enganyin treient el tema de lloc: el tema no és que CiU no pugui pactar amb qui vulgui (que pacti amb qui vulgui, ells sabran), el tema és un altre: a canvi de què han pactat ? Això sí que ens interessaria a tots saber-ho.

El dilluns passat, el PP va sortir molt content dient que havien influit en la redacció dels nous pressupostos i que demanaven treure subvencions a entitats culturals "de caire més identitari".
És evident que s´estan referint a "identitari" català, no espanyol.
Alicia Sanchez-Camacho no va voler concretar aquestes entitats (castellers, diables, associacions barrials ... també ?).
En un bloc es preguntaven i perquè no els Institutos Cervantes, associacions de la Tauromaquia o Feria de Abril ?
Bé, és tot un punt de reflexió tenint en compte que ens tornen a ensenyar la cara del PP més conservadora políticament, més encarcarada econòmicament i més nacionalista espanyola.

Us afegim la noticia de dilluns, previa a les votacions d´avui de pressupostos, que ens pot donar més pistes dels "pactes":

El PP català mira de collar CiU fins l'últim cèntim perquè el Govern pugui aprovar els pressupostos del 2012.
El ple del Parlament els debatrà dimecres, però encara avui la presidenta popular, Alícia Sánchez-Camacho, ha alertat que hi ha serrells per tancar, bàsicament subvencions que creu que s'hauran de retallar. "Tot allò que no vagi a l'àmbit social, la salut, l'ensenyament i a sortir de la crisi, ha de passar a un segon pla", ha assegurat avui en roda de premsa. Sánchez-Camacho no ha volgut concretar a quins ajuts es refereix, però ha insinuat que podrien estar negociant reduir subvencions a entitats culturals i les "de caire més identitari", així com institucions com el Memorial Democràtic, la delegació de la Generalitat a Madrid i el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO).

El PP considera totes aquestes subvencions "innecessàries i supèrflues en temps de crisi". De fet, considera que "algunes ni tan sols s'haurien de donar". "No es poden donar subvencions a determinats col•lectius. Volem que tots els diners públics siguin per a polítiques socials i no a subvencions prescindibles", ha reblat.

A més, ha assegurat que CiU els ha deixat intervenir molt en els comptes: "Al 2011 no els vam poder modificar gaire, perquè el 80% estava gastat o compromès, però aquí sí que s'ha vist la participació decisiva del PPC, la millora del pressupost i les matisacions que hi hem fet."

Alícia Sánchez-Camacho, però, sap que encara no ho té tot tancat, i ha assegurat que si el Govern fes un gir i s'endinsés en "aventures sobiranistes", el PP ho criticaria. "Els debats estèrils son innecessaris, generen preocupació i incertesa i no ajuden a sortir de la crisi", ha alertat.

Ara per ara, els populars segueixen mantenint la seva predisposició a fer un vot d'abstenció als pressupostos i la llei d'acompanyament durant el ple que comença dimecres. Alícia Sánchez-Camacho descarta per complet poder votar amb un Sí els comptes de 2012.