divendres, 16 de desembre del 2011

INCOMPLEIX L´ESTAT I PAGUEN ELS EMPLEATS PÚBLICS I ELS PROVEÏDORS.


Els catalans i catalanes som uns pagadors nats, això no ho dubta ningú ni admet cap debat. Però que el problema de tresoreria actual de pagaments de l´Estat a la Generalitat també l´hagim de pagar els treballadors i les treballadores catalanes, no sembla gaire intel.ligent.
Si hi ha un incompliment, s´ha d´actuar contra els incomplidors, mai contra els que compleixen sobradament i treballen.
Degut a la importància històrica del debat, perquè hi haurà un abans i un després de "la situació de crisi" a l´Estat. Tot i que no ha estat gens malament el plantejament de "tancament de caixes" que ha plantejat S.I., hem pensat penjar el resum de la declaració d´ICV, bastant encertats en el seu plantejament:

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha demanat avui al Govern de la Generalitat que “no faci pagar justos per pecadors” i que posposi part del pagament de l’IRPF o de la Seguretat Social a l’Estat enlloc de fer pagar l’incompliment de l’executiu espanyol als treballadors públics i proveïdors. “És una proposta sensata i ponderada”, ha dit Herrera que ha recordat que “qui incompleix és l’Estat i qui paga són els empleats públics”. “No seria més raonable que afectés a qui està incomplint i no a qui compleix?”, ha preguntat Herrera.

Segons els càlculs dels ecosocialistes, ja que el Govern no ha pogut quantificar la xifra, el 20% de les pagues extres que deixarien de cobrar a temps els treballadors públics comportaria entre 80 i 100 milions d’euros mentre que retardar part del pagament de la quota patronal l’IRPF seria suposaria 150 milions d’euros mentre que ajornar el pagament de la quota de la patronal de la Seguretat Social suposaria 300 milions d’euros, “xifres molt superiors al què suposa el 20% de la paga extra de Nadal”.

“Si no prenen aquesta decisió i s’enfronten a l’Estat”, ha dit Herrera, “sospitem que volen aprofitar l’avinentesa per continuar debilitant la funció pública”. Per això, Herrera ha assegurat que portarà aquestes propostes amb alguna iniciativa parlamentària per forçar-ne la votació i saber el posicionament del Govern.

D’aquesta manera, Herrera vol que les mesures que emprengui el Govern espanyol afectin al ministeri d’economia i no a les butxaques de la gent ni al consum. Per això,el dirigent ecosocialista ha denunciat que el Govern no té cap política d’ingressos, i els ha acusat d’una “mala gestió” i de “manca de previsió” quan s’assegura que no es poden pagar nòmines i quan es podria haver contemplat una nova emissió de bons. “El pressupost no pot penjar d’un fil”, ha lamentat Herrera alhora que ha assegurat que “la política de retallades del govern no està sent eficient, no funcionen i a més empitjoren la situació i la política d’ingressos”.