dimecres, 1 de setembre del 2010

EL GRUP MUSICAL VerdCel d´ALCOI DENUNCIARÀ DOS DIARIS PER ACUSACIONS FALSES.


VerdCel denunciarà dos diaris espanyols per haver-los qualificat de grup 'proetarra'

Un article sobre un concert del grup assegura que està finançat per l'esquerra pro-etarra

El grup VerdCel ha anunciat que denunciarà els diaris espanyols 'Alerta Digital' i 'Diario Ya' per haver-los qualificat de grup 'proetarra'. El grup d'Alcoi ha decidit emprendre accions legals davant del que considera 'un atac directe a l'honor i a la pròpia imatge del grup i els seus membres'. La denúncia anirà també dirigda a l'autor del text per fer acusacions 'falses, malintencionades i absolutament infundades', segons VerdCel. L'article, encara disponible a les versions digitals dels diaris, afirma que VerdCel es caracteritza 'per les nombrosíssimes vinculancions de la banda amb cercles proetarres i de l'extrema esquerra més radical'.

L'autor de l'article, 'conegut per ser d'extrema dreta', segons el grup, assegura que la banda està finançada per l''esquerra pro-etarra'. Per VerdCel, aquestes acusacions 'demostren que el franquisme més ranci segueix viu', ja que 'no ha canviat en res la seva actitud cap a la llibertat, la democràcia i el respecte a la nostra llengua i cultura'.

Segons Verdcel, 'Alerta Digital' –publicació que primer va difondre la notícia- està 'vinculada a Plataforma x Catalunya'. És per això que l'article cita com a font de la seva informació l'organització anti-catalanista Valencia Freedom, que segons remarquen els músics és 'clarament racista i xenòfoba'.

Alfons Olmo, cantant de VerdCel, ha manfiestat que lamenta profundament les 'injúries de caràcter feixista' llançades contra el grup i ha assenyalat que són 'el reflex d'una profunda ignorància'. Al seu torn, ha afegit que és la 'carnassa amb la qual s'alimenten forces polítiques de dubtosa legalitat'.