divendres, 30 de juliol del 2010

UNA BONA NOTICIA: ABOLICIO DELS TOROS A CATALUNYA.


Majoria de parlamentaris a favor de l'abolició dels toros.

Dimecres 28 DE JULIOL DE 2010, finalment el Parlament de Catalunya va votar favorablement l´abolició dels toros a Catalunya.
Ja sabem el debat identitari que això comportava, però no es podia anar enrera, no es podia cedir als pocs arguments dels que defensen les "curses de braus". Alguns d´ells penosos, per exemple el diputat socialista, senyor DAVID PEREZ, al qual li agrada molt poc que no li donin la raó, i l´any passat titllava als antitaurins d´"inquisidors" i defensava "fruir del fet cultural taurí".

Sr. David Perez, que pocs arguments que tenen ¡¡¡

Finalment, ESTEM CONTENTS (i ho diem ben fort, que ho senti tothom, fins i tot el Sr. Perez), finalment el sentit comú i la societat del S. XXI han guanyat al patiment com espectacle.

La nota de premsa dels antitaurins ha estat aquesta:

Sortosament avui ha estat el dia que esperàvem, el dia en què s’ha abolit definitivament i per majoria, el patiment d’animals a les places de braus catalanes. Però el fet que avui, l’àmplia majoria dels parlamentaris catalans hagin votat a favor de l’abolició de les curses de braus, no ha de ser considerat únicament un èxit del moviment animalista, sinó una mostra de la salut democràtica de la societat catalana. Aquesta iniciativa va començar amb una ILP, que demostra la salut d´aquest país.

I afegim aquesta altra nota, prou important:
Una carta de Dr. Kenneth Shapiro i 273 científics, catedràtics i experts
van demanar a Catalunya l'abolició de les curses.
Des que va començar el procés legislatiu per a l'abolició de les curses de toros a Catalunya, proposta per una Iniciativa Legislativa Popular, a finals de l'any 2008, els Diputats catalans van anar rebent un continu degoteig de cartes i manifests en favor de l'abolició de les curses de toros en aquesta Comunitat.