divendres, 19 de febrer del 2010

CONSULTES INDEPENDENTISTES DEL 28 DE FEBRER.


Les comissions locals prenen més relleu el 28-F
Quan manca poc més d'una setmana per a la segona tanda de consultes sobre la independència de Catalunya, els setanta-set municipis que han convocat els ciutadans a votar arboren la campanya amb tota mena d'actes i convocatòries. Ho fan amb menys dubtes que no pas els pioners del 13-D, però amb un sostre que caldrà superar. Diumenge es farà al Vendrell l'acte central de campanya amb la intervenció de les comissions organitzadores locals i amb actuacions musicals i culturals.

El Vendrell acollirà diumenge l'acte central de la campanya de les consultes sobre la independència d'aquesta segona tanda del 28-F. L'acte comptarà amb la presència del batlle! del municipi, Benet Jané, i tindrà com a motiu de fons la figura de Pau Casals i serà amenitzat per l'actuació del músic Pep Sala. Les intervencions aniran a càrrec de representants de les comissions organitzadores de Cardona, Molins de Rei i el Vendrell, a més de la de Carles Móra, batlle d'Arenys de Munt, municipi precursor de les consultes a Catalunya. També faran intervencions a l'acte els portaveus de les comissions de Llorenç del Penedès, Les Cabanyes, Gelida, Montblanc, Xerta, La Bisbal d’Empordà, Llinars del Vallès, Alella, l’Escala i Sant Quirze del Vallès. També s'ha previst la participació de entitats de cultura popular que actuaran en diversos moments de l'acte.

El Vendrell (Baix Penedès) és el municipi amb més habitants amb dret de vot de la segona tanda de consultes del 28-F. El segon és Molins de Rei (Baix Llobregat), amb un padró de quasi vint mil censats, seguit de Palafrugell (Baix Empordà), que en té divuit mil cinc-cents. El municipi més petit que participa en les consultes de la setmana vinent és Sales de Llierca (Garrotxa), que té cent quatre habitants empadronats de més de setze anys.

Pol Vives, un dels impulsors de Sant Quirze Decideix, explica que 'des que el 3 de novembre van començar a reunir-se amb la idea llunyana de celebrar la consulta al seu municipi, s'han sumat a la iniciativa una gran quantitat de voluntaris i, allò que semblava difícil i quasi impossible, ha acabat essent una realitat que està a punt de succeir'. Ara mateix, explica Vives, 'tenim tots els llocs coberts amb noms i cognoms, però sempre falten més voluntaris per poder escometre un repte com aquest'. Pol Vives explica que 'des de la coordinadora nacional ens han donat esquemes, han impartit cursos i han fet bona feina de suport'. Tanmateix, amb l'experiència de les consultes del 13-D i amb el record els bons resultats de la primera tanda, 's'han perdut les pors i, malgrat que hi ha encara la incertesa, sabem que el poble és capaç de complir el repte' afegeix Vives, i creu que 'potser per això, ja no s'ha exi! git tant a la coordinadora nacional i les comissions locals hem sigut més autònomes'.

Entre els actes preparats per les comissions organitzadores locals cal esmentar el col·loqui titulat 'Pot ser una Catalunya independent una potència esportiva?' en què intervindran el president de la Federació Catalana de Rugbi, Ignasi Planas, i l'ex-president del Comitè Olímpic de Catalunya, Ignasi Doñate. El col·loqui es farà el dia 19 de febrer a Llinars del Vallès. I el debat 'sobre la independència' que es farà a l'Escala (Alt Empordà) també el dia 19, presentat per Salvador Alsius, amb la participació de Francesc Ribera 'Titot', Montserrat Nebrera, Diego Borrego, Jordi Fàbrega i Narcís Oliveras. Així mateix, Alfons López Tena farà una conferència titulada 'La societat civil davant els reptes del país' a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès), també el divendres 19 de febrer.

Un dels ac! tes finals de campanya ja anunciat serà el de Breda (la Selva), en què intervindran l'actor Miquel Gelabert, l'activista Èric Bertran, el membre del Col·lectiu de senegalesos de Catalunya, Mbaye Gaye, Vicent Partal i el batlle de Breda, Jordi Iglesias.